Bananenrijst

3 40 4 5
Aantal personen:
  • 1,5 tas rijst (uncle ben's)
  • 4 stuks bananen
  • 4 stuks kippenfilets
  • 2 eetl. currypoeder
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 2 stuks kippenbouillon blokjes (1L..)
  • 4 stuks grote uien
  • 0.4 liter room (light)
  • 1 glaasje cognac (mag, moet niet)
  • melk
  • bloem
  • kippenkruiden
  • olijfolie
  1. Voor de saus: De kip in blokjes snijden en in een plastiek zak doen met de kipkruiden en de bloem. Goed mengen zodat de vleesblokjes goed bedekt zijn met de kruiden en bloem. In een pan goed aanbakken en flamberen met de cognac. overbrengen in een pot. 2 fijn gesnipperde uien fruiten in de pan en bij het vlees voegen. Omroeren en de room toevoegen.
  2. Laten indikken. Wanneer de saus te dun is, bloem bijvoegen, te dik, melk bijvoegen.
  3. Voor de rijst: 2 uien in ringen snijden en fruiten in een kookpot (met dikke bodem), dan de ongekookte rijst toevoegen en omroeren. Het currypoeder bijvoegen en omroeren. De kippenbouillon bijvoegen (niet alles ineens) en omroeren, de honing bijvoegen en de bananen in stukjes gesneden (2 à 3 cm.) Bouillon bijvoegen tot alles juist onder staat en omroeren. Op een zeer klein vuurtje laten garen gedurende ong. 20 min. (onder gesloten deksel).
lvdb