Bananenmousse

34 30 3 5
Aantal personen:
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 250 ml volle room 33%v.g.
  • 2 gelatineblaadjes (2g)
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 citroen
  1. * Laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken in koud water.
  2. * Warm 50 ml room op en laat er de geweekte gelatine in smelten. Zet daarna van het vuur.
  3. * Klop de rest van de room half op.
  4. * Scheid de eieren.
  5. * Klop de eigelen stevig op ( ong. 10 min.) met de helft van de suiker en de vanillesuiker.
  6. * Pel de bananen, snij ze in stukjes en besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Mix ze tot moes.
  7. * Meng de gemixte bananen met de room & het room-gelatinemengsel, meng daarna met het eigeel en spatel er als laatste het eiwit onder.
  8. * Versier bij voorkeur met geschaafde chocolade.
  9. * Zet minimum 5 uur in de koelkast.
delorre