Bananencakejes met Dulce de Leche

3 210 0 5
Aantal personen:
  • 175 gram zelfrijzende bloem
  • 115 gram Solo
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 3 geplette bananen
  • vanille essence
  • 60 ml melk
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 120 ml room
  • 55 gram mascarpone
  • 25 gram suiker (topping)
  • 1 Kleine geplette banaan (topping)
  • Muffinbakvorm + papieren vormpjes
  1. Je begint best een dag op voorhand met de voorbereiding van de Dulce de leche: breng een grote pot water aan de kook. Eenmaal dat het water kookt, zet je het vuur zachter en laat je het blikje gecondenseerde melk er zachtjes in zakken. Zet het deksel op de pot en en laat zo een 3-tal uur zachtjes koken. Als je het deksel op de pot laat, zal het blikje continu onder water blijven. Probeer wel af en toe te checken of het blikje nog onder water staat.
  2. Haal na 3 uur het blikje uit de pot met een schep of een tang en laat het volledig afkoelen.
  3. Voor de cakejes: verwarm de oven voor op 175 graden en zet de papieren vormpjes in de muffinbakvorm.
  4. Doe de zachte Solo samen met de suiker in een mengkom van je keukenmachine en mix/klop even los.
  5. Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds goed. Schep hierbij het mengsel van geplette banaan en een beetje vanille-essence. Meng opnieuw.
  6. Voeg daarna in kleine porties de zelfrijzende bloem en de melk toe. Meng nog even tot een mooi glad deeg.
  7. Verdeel het deeg over de vormpjes en bak ongeveer 15 à 20 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster.
  8. Voor de room : doe de room, de mascarpone, de suiker en de vanille-essence en klop alles mooi stevig op.
  9. Voeg als laatste de geplette banaan toe en meng nog kort. Doe de bananenroom in een spuitzak.
  10. Als de cakejes afgekoeld zijn kan je ze afwerken met wat van de dulce de leche en de bananenroom.
Elien's Cuisine