Bananenbrood

13 75 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr bloem
  • 1 tl baksoda
  • 1 snufje zout
  • 115 gr boter
  • 115 gr basterdsuiker
  • 2 losgeklopte eieren
  • 500 gr overijpe geprakte bananen
  1. Dit brood is heerlijk en staat bol van de bananen. Getoast is het ook heel lekker. Zeker als je het besmeert met roomboter.Als je dit recept eenmaal geprobeerd hebt dan zul je nooit meer overrijpe bananen weggooien!
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius / Gasovenstand Vet een bakblik (23x13cm) lichtjes in.
  3. Meng de bloem, baksoda en zout in een grote kom.
  4. Meng de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar. Roer de eieren en geprakte bananen erdoor totdat alles goed gemengd is.
  5. Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer door elkaar.
  6. Giet het mengsel in de cakevorm. Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt die er schoon weer uitkomt, dan is de cake klaar.
  7. Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
  8. Baksoda
  9. Baksoda wordt ook wel zuiveringszout of natriumbicarbonaat (dubbelkoolzure soda) genoemd. Het helpt het deeg luchtiger te maken. Je kunt dit bij de drogist krijgen of in een speciaalzaak (ook wel onder de naam baking soda). Je kunt baksoda eventueel vervangen door bakpoeder, of zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem met bakpoeder/baksoda.
Love to Cook