Bananenbrood

5 0 4 5
Aantal personen:
  • 2 rijpe bananen
  • 140 g fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 140 g boter
  • 140 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel de bananen, snij ze in plakjes.
  3. Bak ze in 20 g boter. Bestrooi ze met 1 el suiker en plet ze tot puree.
  4. Laat de rest van de boter smelten.
  5. Klop de eieren schuimig met de rest van de suiker en de vanillesuiker.
  6. Schep er dan voorzichtig de bloem door, de gesmolten boter en de geplette bananen.
  7. Giet het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm.
  8. Zet de vorm 45 minuten in de oven.
  9. Tip: Je kunt chocoladestukjes door het beslag roeren.
sofied