Bananen-pannenkoekjes met dadels en hazelnootijs

396 40 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 170 g patisseriebloem
  • 20 g suiker
  • 10 g bakpoeder
  • een mespuntje zout
  • 1 groot ei
  • 250 ml melk
  • 25 ml gesmolten Solo
  • 2 goed rijpe bananen
  • 100 g dadels ontpit en in stukjes gesneden

Voor het ijs:

  • 650 ml volle melk
  • 2 el hazelnootpasta (biowinkel)
  • 5 eidooiers
  • 190 g rietsuiker
  1. Het ijs
  2. Je kan de bereiding zelf best de dag voordien maken en ze laten ‘rijpen’ in de koelkast, dit zorgt voor een nog betere textuur van het ijs.
  3. Klop de eidooiers met de suiker tot een lichte massa.
  4. Breng de melk aan de kook met de hazelnootpasta en giet dit langzaam en al roerende over de eiermassa.
  5. Warm het geheel al roerende langzaam weer op tot de massa begint in te dikken. Stop het kookproces door de bodem van de pan kort in ijswater te dompelen en laat het geheel vervolgens goed afkoelen alvorens het af te draaien in een ijsbereider.
  6. De pannenkoeken
  7. Meng de bloem, zout, bakpoeder en suiker.
  8. Mix de bananen met de melk en de boter en roer het losgeklopte ei eronder.
  9. Spatel de bloemmengeling door de banaanmix en laat het beslag even rusten.
  10. Meng tot slot de fijngesneden dadels onder het beslag.
  11. Verhit een pan met wat Solo op middelhoog vuur en bak een 8-tal mooie pannenkoeken van het beslag. Regel het vuur bij wanneer nodig.
Solo