Bananen-amandelkoek

34 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 vel bladerdeeg 21 x 21 cm (diepvries)
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetl citroensap
  • 2 à 3 eetl amandelschilfers
  • 1 ei
  • 1/2 koffielepel kaneel
  1. Laat het bladerdeeg 15 min ontdooien op kamertemperatuur
  2. Plet de bananen en besprenkel met het citroensap
  3. Klop het ei los
  4. Rol het bladerdeeg ui in de lengte en snij in 6 gelijke delen.
  5. Leg op het midden van elk vel wat bananenmengeling. Bestrooi met het kaneelpoede en verdeel er de amandelschilfers over.
  6. Plooi bij elk vel bladerdeeg de 4 hoeken dicht naar het midden toe en duw de openingen toe door het deeg met de vingers licht op elkaar te drukken. Strijk in met het los geklopt ei.
  7. Plaats de koeken op een beboterde ovenplaat en bak ze gedurende 25 à 30 min in de voorverwarmde oen op 180°C
doreen_1