Bananasplit- taart

4 80 0 5
Aantal personen:
  • 100 gr + een beetje boter
  • 4 eieren
  • 150 gr suiker
  • 200 gr gemalen hazelnoot
  • 1 tl bakpoeder
  • zout
  • 200 gr ferrero rocher
  • 125 gr crème fraîche
  • 7 el advokaat
  • 400 gr slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 3 rijpe bananen
  • 50 gr pure chocolade
  • poedersuiker
  • plastic zakje
  1. - vet een springvorm van ca 26cm doorsnede) in met wat boter
  2. - scheid de eieren
  3. - roer 100 gr boter en de suiker tot een crème, roer de eierdooiers erdoorheen
  4. - mix de gemalen hazelnoot met het bakpoeder en roerde mix door de botercrème
  5. - klop het eiwit samen met 1 el koud water en een snufje zout stijf en schep het voorzichtig door de crème
  6. - verdeel het deeg over de springvorm en bak de bodem ca 30 min in een voorverwarmde oven van 150°C
  7. - neem de taartbodem uit de oven, laat hem even afkoelen in de springvorm en stort hem vervolgens op het werkblad, laat vervolgens volledig afkoelen
  8. - prak de ferrero rocher met een vork fijn in een grote schaal
  9. - voeg de crème fraîche en 4 el advocaat toe er roer het geheel goed door elkaar
  10. - klop de slagroom stijf en voeg al roerende de slagroomversteviger toe
  11. - schep de slagroom voorzichtig door de ferrero-massa
  12. - hol de taartbodem uit met een lepel, laat een rand van 2 cm zitten
  13. - brokkel de verwijderde bodem met de hand fijn
  14. - schil de bananen, snijd ze in de lengte doormidden en leg ze op de bodem
  15. - giet ca 3 el advocaat over de bananen
  16. - strijk de ferrero-crème met een schuimspaan over de bananen uit
  17. - strooi hier de verkruimelde bodem overheen en zet de taart minstens 1 uur koud weg
  18. - smelt de chocolade, vul het plastic zakje met de gesmolten chocolade en knip een klein puntje onder uit het zakje
  19. - versier de taart met dunne slierten chocolade
  20. - laat de chocolade goed drogen en strooi tot slot wat poedersuiker over de banansplit-taart
  21. Deze taartbodem kan perfect ingevroren worden.
Lydievr