Banana split cupcakes

25 40 5 5
Aantal personen:
  • 90 9 Boter
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 125 g bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 75 g mascarpone
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 banaan
  • 200 ml volle room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g fondant chocoladecallets
  • 12 maraschinokersen
  • cupcakesprinkels
  1. Klop de boter met de suiker tot een romige massa.
  2. Voeg een voor een de eieren toe.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder bij het deeg.
  4. Roer het vanille-extract door de mascarpone, voeg dan toe aan het deeg.
  5. Prak de banaan en voeg ze toe aan het deeg.
  6. Vul cupcakevormpjes tot 2/3.
  7. Bak 20 minuten in een op 170° voorverwarmde oven.
  8. Laat de cupcakes 5 minuten in het bakblik en haal ze dan uit de vorm om op een rooster te laten afkoelen.
  9. Klop 150 ml slagroom stijf met vanillesuiker, spuit toefjes op de afgekoelde cupcakes en zet ze in de koelkast.
  10. Maak ganache met 50 ml room en 50 g chocoladecallets. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur en lepel op elke slagroomtoef een eetlepel chocoladeganache.
  11. Werk af met een maraschinokers en cupcakesprinkels.
Evelyne Rogge