Banaan-amandelmuffins

103 45 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 grote of twee kleine rijpe bananen
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 g bakpoeder (ca. 1/3 zakje)
  • 5 g kaneelpoeder (ca. 1 tl)
  • 2 eieren
  • 250 ml halfvolle melk
  • 50 g geschaafde amandelen
  • Extra:
  • muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren muffinvormpje
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Pel de banaan en prak fijn met een vork.
  3. Meng de Solo in een grote kom met de suiker, klop 2-3 minuten met een pollepel of mixer. Zeef het meel, het bakpoeder en een snufje zout erboven. Voeg de kaneel, de geprakte banaan, de eieren en de melk toe en klop met een pollepel of mixer 2-3 minuten (pollepel duurt het langst) tot het mengsel smeuïg is.
  4. Roer de amandelen erdoor.
  5. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren muffinvormpjes in het bakblik. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.
Solo