Bami Goreng Speciaal

2 0 5 5
Aantal personen:
  • 250 gram mie
  • 250 gram kipfilet
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 6 pijpajuintjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 150 gram chinese kool
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 2 takken groene selder
  • 100 gram grijze garnalen
  • 3 eetlepels zoete sojasaus
  • peper
  • zout
  • 20 gram vetstof
  • 4 eieren
  • 200 gram gekookte ham
  1. Snijd het vlees in blokjes en de pijpajuintjes in rondjes.
  2. Ciseleer de kool heel fijn. Snijd de paprika, prei en de selder in fijne brunoise (0.5 cm op 0.5 cm).
  3. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en bak er het vlees halfgaar in. Voeg de knoflook, gember en pijpajuintjes toe en bak verder gaar.
  4. Neem alles uit de wok. Verwarm de rest van de olie en roerbak de rest van de groenten in gedurende een aantal minuten.
  5. Kook de mie volgens der verpakking. Breng de mie samen met het vlees en de garnalen bij de groenten in de wok. Breng op smaak met sojasaus, peper en zout.
  6. Bak voor de garnering spiegeleieren. Doe de Bami Goreng op een lange schotel en garneer met de spiegeleieren en reepjes ham.
Pascal Claessens