Bami Goreng à la Inge

3 0 0 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine prei
  • sojasaus
  • sambal oelek
  • zout en peper
  • boter
  • 1 eitje per persoon (faculatatief)
  • 4 porties pasta
  • 350 gr varkenslapjes
  1. Snij het vlees in reepjes en bak kort aan in wat boter.
  2. Snij de ui en bak kort mee.
  3. Voeg er de in ringen gesneden prei bij evenals de in blokjes gesneden paprika's.
  4. Tot slot kruiden met sojasaus, sambal, peper en zout naar smaak en het geheel zo'n 10min op een laag vuurtje laten gaarstoven.
  5. Bak de spiegeleitjes en kook de pasta gaar.
  6. Voeg de pasta bij het vleesmengsel . Schep op de borden en leg er eventueel een eitje bovenop.Tip : dit kan natuurlijk ook met diepvries groenten en de hoeveelheden zijn uiteraard aan te passen aan je eigen smaak. Serveertip: heel lekker met zoet-zure saus (zie mijn ander recept)
  7. tip: dit kan ook met andre groenten zoals brocoli, worteltjes, champignons, ...
Ikkie