Balletjes in Tomatensaus

382 20 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 600 g rundergehakt
  • 20 g verse dragon
  • 2 fijngehakte ajuinen
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • 100 g chapelure (broodkruim)
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 2 takjes oregano, fijngehakt
  • zeste van ½ citroen
  • 100 g boter
  • Voor de saus:
  • 100 g boter (2x50g)
  • 50 g bloem
  • 2 grote ajuinen, fijngehakt
  • 400 g Champignons de Paris
  • 2 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 2 dl tomatenpuree passata
  • 3 dl halfvolle melk
  • sap van ½ citroen
  1. Meng het gehakt met de andere ingrediƫnten en vorm gelijke bolletjes.
  2. Laat 100 g boter bruin worden in de bakpan en zet er de balletjes in aan. Gaar verder onder een deksel.
  3. Voor de saus:
  4. Smelt 50 g boter in een kookpan en stoof er de ajuin en de champignons in aan. Haal de groenten uit de pan en doe er de rest van de boter bij. Doe er de bloem bij en roer flink door met de klopper. Maak een roux door daar nog de melk en 3 dl water door te roeren tot een egale massa. Smelt er de bouillonketeltjes onder en werk af met de tomatenpuree. Laat even doorkoken op een zacht vuur. Werk af met het citroensap.
  5. Breng op smaak en meng er de balletjes onder.
Knorr
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht