Balletjes in tomatensaus

11 0 3 5
Aantal personen:
  • 400 g quorngehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 dl tomaten in stukjes, uit blik
  • 120 g champignons
  • 8 el paneermeel
  • 2 eieren
  • 4 kl mosterd
  • 2 kl oregano
  • 2 kl provençaalse kruiden
  • peper
  • zout
  • solo
  1. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  2. Stoof de ui glazig in wat solo en bak de knoflook even mee.
  3. Voeg de tomaten toe. Kruid met provençaalse kruiden, peper en zout en laat de saus 10 min zachtjes stoven.
  4. Reinig intussen de champignons en hak ze zeer fijn.
  5. Vermeng het quorngehakt met de champignons, het paneermeel en de eieren.
  6. Breng het mengsel op smaak met mosterd, oregano, peper en zout.
  7. Mix de tomatensaus tot ze mooi glad is.
  8. Maak platte balletjes van het quornmengsel en bak ze in de solo.
  9. Verdeel de tomatensaus over de balletjes en serveer.
sofied