balletjes in tomatensaus

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 g varkens/rundsgehakt
  • 100 g ricotta
  • 1 el gedroogde oregano
  • - 50 g pijnboompitten
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper en zout
  • 1 fles tomatensaus met basilicum
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el fijne suiker
  1. Stap 1: Verhit 1 el olijfolie in een diepe pan. Fruit de ui voor de saus. Giet er de tomatensaus bij en breng op smaak met de suiker, peper en zout.
  2. Stap 2: Meng het gehakt met de ricotta, tomatenpuree, pijnboompitten en de oregano. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van.
  3. Stap 3: Bak de gehaktballetjes in 2 el olie rondom goudbruin. Doe ze bij de saus en laat nog tien minuten mee pruttelen. Serveer met pasta.
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht