Balletjes in pikante tomatensaus

5 60 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg gemengd gehakt (Varken, Kalf)
  • 2 el paneermeel
  • 1 st ei
  • 1 el gehakt kruiden
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 1 tl mengeling gedroogde pepers (jalapeno, Ancho, Chipottle)
  • 800 g Tomatenblokjes (blik)
  • 1/2 l pasata
  • 2 st uien, grof gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd en geplet
  • 20 cl groentenbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 1/2 tl chili vlokken
  • 3 druppels Tabasco Habanero
  • peper en zout
  • 6 blaadjes Basilicum, gescheurd
  • 10 cl sojaroom
  1. Alle igrediƫnten van de balletjes mengen in een kom. (hierboven tot de tomatenblokjes)
  2. Rol balletjes van +/- 3 cm doorsnede.
  3. Doe wat vetstof in een grote kook pot. Stoof de ui aan tot hij glazig is, voeg de knoflook toe en stoof een mnuutje. Blus met de bouillon.
  4. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpasata toe en laat even opkoken.
  5. Doe de balletjes in de tomatensaus en laat zachtjes pruttelen.
  6. Voeg de kruiden toe, maak het zo pikant je hetzelf wil. opgepast door het pruttelen versterkt de smaak. Dus niet te snel teveel kruiden.
  7. Voeg de sojaroom toe naar smaak.
  8. Bijna op het laatste voeg je de basilicum toe.
  9. Serveer met zelfgesneden dikke frieten.
dekookbijbel