Balletjes in kerriesaus

16 40 3 5
Aantal personen:
  • 700 g bereid gehakt
  • 250 g champignons
  • 1 geraspte appel
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl kippenbouillon
  • 4 el solo
  • 2 el bloem
  • 1 el kerrie
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout
  1. Breng een grote kom lichtgezouten water tot tegen het kookpunt. Rol het bereide gehakt
  2. tot balletjes (ongeveer zo groot als een pingpongbal) en doe ze een voor een in het water.
  3. Laat ze een tiental minuten garen.
  4. Stoof de in vieren gesneden champignons in een nootje boter.
  5. Laat 3 eetlepels boter smelten in een kookpan en stoof daarin de fijngesnipperde sjalot en de knoflook tot ze glazig worden (niet laten kleuren). Roer er 2 eetlepels bloem onder en laat even bakken. Meng met 1 koffielepel mosterd en 1½ eetlepel kerrie. Voeg de geraspte appel toe en leng de saus al roerende aan met de kippenbouillon, tot een smeuïge saus.
  6. Breng op smaak met peper en zout en voeg de uitgelekte balletjes en de champignons (met stoofvocht) toe.
  7. Serveer met pasta of rijst
  8. Eet smakelijk
Roland2303
Meer inspiratie

RijstHoofdgerechtHerfst