Balletjes in kerriesaus (2x)

11 60 4 5
Aantal personen:
  • 2,5 kg gehakt
  • 3 appels
  • solo
  • 750 gr champignions
  • 3 sjarlotten
  • 1,5 ltr kippenbouillon
  • bloem
  • 3 klp mosterd
  • peper, zout, knoflook, kerriepoeder
  1. Laat gezouten water koken
  2. Draai van het gehakt balletjes en kook deze daarna ongeveer 10 min in het kokende water
  3. Snij de sjarlotten fijn
  4. Snij de champignions en stoof ze aan in boter
  5. Smelt boter in een pot, stoof de sjarlotten samen met de knoflook glanzig, en maak terug droog met bloem.
  6. Voeg de mosterd toe en 3 eetlepels kerrie
  7. Rasp de appelen en voeg toe aan de sjarlotten
  8. Voeg de kippenbouiollon al roerende toe, tot je een saus krijgt
  9. Voeg de champignions met stoofvocht en de balletjes toe
kruidenspookje