Balinese kip-kokosschotel

6 0 5 5
Aantal personen:
  • 500 gram kippenfilet
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 6 lente uitjes
  • 4 preien
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 2 centimeter gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 deciliter kokosmelk
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • zoute sojasaus
  • peper
  • zout
  1. Snijd de kippenfilets in fijne reepjes.
  2. Maak de groenten schoon. Snijd de lente uitjes in rondjes, de prei in fijne reepjes, de paprika in blokjes, de wortelen in rondjes en de gember in kleine stukjes.
  3. Verwarm 2 eetlepels olie in de wok en voeg er de kippenreepjes bij samen met de knoflook, de lente uitjes en de gember. Voeg eventueel een klein beetje sojasaus toe.
  4. Roerbak tot het vlees gaar is. Neem het vlees uit de wok. Doe de rest van de olie in de wok en roerbak er enkele minuten de groenten in samen met het kerriepoeder. Begin met de wortel, daarna de prei en de paprika.
  5. Breng het vlees en de groenten samen met de kokosmelk en warm het gerecht op. Breng op smaak met de sojasaus, peper en zout. Serveer met rijst.
Pascal Claessens