Baileys crème brûlée

4 70 0 5
Aantal personen:
  • 300 ml slagroom
  • 1 vanillestokje gespleten geschraapt
  • 1 ei
  • 3 eierdooiers
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 300 ml mascarpone
  • 100 ml Baileys
  • gekoelde frambozen
  1. Verwarm de oven voor op 160°C
  2. Verwarm de slagroom met het vanillestokje en de zaadjes op laag vuur. Klop in een kom het ei, de eierdooiers en suiker licht en luchtig. Roer de mascarpone erdoor. Verwijder het vanillestokje en voeg onder voortdurend kloppen de warme room en Baileys toe.
  3. Verdeel over 6 ovenvaste bakjes van 250ml inhoud of 8 bakjes van 185ml. Zet de bakjes in een braadslede en eog kokend water toe tot halverwege de buitenkant van de bakjes.
  4. Bak 45 min.in de oven, of tot de crème stevig is. Neem uit de oven, laat afkoelen en zet dan 2 à 3 uur in de koelkast.
  5. Bestrooi de crème brûlée vlak voor het serveren met de extra suiker en zet ze 2 à 3 min.onder een hete grill of karameliseer de bovenkant met een bruléebrander goudbruin. Serveer direct met de frambozen.
stey