BABIPANGANG-SAUS.zelfgemaakt zo klaar en veel lekkerder

6 10 1 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 2 tn knoflook
  • 1 eetl arachide-olie
  • 2 dl bouillon, van tablet
  • 1 theel. djahe' [ gemberpoeder]
  • 1 theel. sambal oelek
  • 4 eetl tomatenpuree
  • 1 eetl droge sherry of Chinese rijstwijn.
  • 2 eetl bruine basterdsuiker
  • 1 eetl ketjap manis
  1. Voor circa 3 dl.
  2. Hak de ui en knoflook ragfijn.
  3. Verhit de olie in een wok.
  4. Fruit de ui en de knoflook er gedurende 2 minuten in.
  5. Voeg vervolgens bouillon, djahé, sambal , tomatenpuree, sherry of rijstwijn en suiker toe.
  6. Blijf zolang roeren tot er een egaal mengsel is verkregen.
  7. Laat de saus 3 minuten op een laag afgestelde warmtebron zachtjes pruttelen.
  8. Roer de ketjap manis erdoor en voeg eventueel 1 à 2 eetlepels kokend water toe.
kok Kimberley