Babi Pangang

21 40 3 5
Aantal personen:
  • 600 gr varkens filetlapjes
  • 1 dikke ui
  • zout en peper
  • 2 tl sambal
  • 2 teen knoflook
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 3 el bruine suiker
  • 1 runder bouillonblokje
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1/2 liter water
  • 1 el keukenstroop
  • aardappelzetmeel om te binden
  1. Vlees met zout en peper bestrooien en hard aanbraden.
  2. Vlees in reepjes snijden.
  3. Ui snipperen.
  4. Knoflook fijn snijden.
  5. Pepertjes doorsnijden, zaadjes verwijderen en fijnsnijden.
  6. Ui, knoflook en pepertjes aanfruiten in wat olie.
  7. Sambal, ketjap,bruine suiker, bouillonblokje, tomatenpuree, water en keukenstroop toevoegen en ongeveer 10 minuten laten sudderen.
  8. De saus binden met aardappelzetmeel tot gewenste dikte.
  9. Het vlees in een schaal leggen en de saus erover schenken.
  10. Serveertip: Paksoi roerbakken in wat olie. Dit op voorverwarmde schaal leggen, hier het vlees op leggen en de saus eroverheen schenken. Witte rijst apart erbij serveren.
  11. Ook lekker met de "Atjar zoals bij de Chinees"
Love to Cook