Aziatische slavinken

9 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr h/h gehakt
  • 150 gr ontbijtspek
  • 50 gr boter
  • 50 ml water
  • 2 teen knoflook geperst
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 5 el paneermeel
  • 1 ei
  • 2 el zoete ketjap
  • 2 el sambal oelek ( of naar smaak)
  • 4 el fijngehakte korianderblaadjes
  1. Meng het gehakt met het paneermeel, de knoflook, het gemberpoeder en het vijfkruidenpoeder. Voeg ook de helft van de sambal en de ketjap toe. Draai er acht gehaktballen van. Maak de gehaktballen iets langwerpig (in de vorm van een slavink) en omwikkel ze met 1 of 2 plakjes ontbijtspek. Smelt de boter in een pan en bak de slavinken rondom bruin. Voeg het water toe, roer de aanbaksels los en laat deze 10 minuten garen op laag vuur. Voeg vervolgens de rest van de ketjap en sambal toe en roer het geheel goed door tot een mooie jus. Leg de slavinken in een schaal en giet er wat jus overheen. Garneer met de fijngehakte korianderblaadjes.
  2. Serveertips
  3. Lekker met groenten, salades, rijst, aardappels, friet of ??
Love to Cook