Aziatische maaltijdkippensoep

17 60 5 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: voor 6 personen
  2. 200 gr kipfilet in blokjes, 2 fijngesneden uien, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 bakje fijngesneden Chinese champignons, 1 winterwortelen in dunne reepjes, 1 bakje taugé (in een ontkiemde mungboon), 3 hardgekookte eieren in vieren gesneden, 1 potje kippenbouillon en ca 1 ½ liter water, 1 pakje eiermie,
  3. Voor het marineren van de kipblokjes: 4 eetlepels ketjap, 3 eetlepels gembersiroop, scheutje Chinese wijn of sherry.
  4. Bereiding: Marineer de kipfilet 15 minuten in de siroop en de ketjap. Kook de eiermie en verdeel dit met de eieren over zes kommen. Roerbak ondertussen de kipfilet, knoflook en uien in vloeibare margarine. Voeg daarna de champignons en wortels toe. Roerbak dit samen nog ca 2 minuten, voeg dan de kippenbouillon met het water toe. Breng het aan de kook. Laat het geheel nog ca 5 minuten zacht doorkoken. Voeg in de laatste minuut de taugé toe en verdeel de soep over de kommen. Direct opdienen en naar smaak sambal toevoegen.
Theoke_1