Aziatische kippensoep

13 20 0 5
Aantal personen:
  • 1 lente-uitje
  • 1/2 rode paprika
  • 150 GR kipfilet
  • 1 EL olie
  • 1 TL kerriepoeder
  • peper en zout
  • 750 ML kippenbouillon
  • 2 EL zetmeel
  • 200 GR roomkaas natuur of natuur light
  • 1/2 TL paprikapoeder
  1. Maak het lente-uitje en de paprika schoon.
  2. Snij het lente-uitje in stukjes en de paprika in blokjes.
  3. Verhit de olie in een pan en bak de in blokjes versneden kipfilet hierin gaar.
  4. Voeg de groenten toe en bak ze kort mee.
  5. Kruid met kerriepoeder , peper en zout. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat de roomkaas op een laag vuur en onder voortdurend roeren in de soep smelten. Breng de soep pittig op smaak met zout, peper, kerrie en paprikapoeder.
NelekeP