AZIATISCH KOKEN. PITTIGE GEHAKTBALLEN.

11 30 3 5
Aantal personen:
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 witte boterhammen zonder kost
  • 2 eetl ketjap manis
  • 1 eetl sambal oelek
  • 1 cm gember,geraspt of 1 theel. gemberpoeder
  • 2 tn knoflook geraspt
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 2 eetl. gebakken uitjes, of zelf even bakken
  • 1 ei losgeklopt
  • zeezout en zwarte peper
  • arachideolie of zonnebloemolie
  1. Besprenkel het brood met wat water en knijp het uit.
  2. Doe het gehakt in een kom met de rest van de ingrediënten en het brood en kneed het met je hand goed doo elkaar.
  3. Maak er dan 6 ballen van.
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom aan
  5. Giet er een beetje water bij en laat ze in 20 minuten op laag vuur zonder deksel, gaar bakken.
  6. .
kok Kimberley