Avocado met salsa en feta

5 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 blaadjes sla, in reepjes gescheurd of
  • 8 blaadjes rucola
  • 4 kleine rijpe avocado's
  • 1 blik (Italiaanse pruim-) tomatenblokjes (400 g)
  • 1 bosje verse koriander, fijngesneden
  • 1/2 theelepel Nali-saus (hete saus uit Malawi)
  • 50 g fetakaas, verkruimeld
  • 1/2 theelepel peterselie, fijngesneden
  1. Verdeel de gescheurde slablaadjes of de rucola over vier borden. Schil de avocado's, snijd ze in 2 helften en verwijder de pit. Leg een halve avocado op de sla met de holle kant onder, snijd de avocado in schijven van 1 cm; de vrucht moet zijn vorm behouden.
  2. Meng de tomaten met koriander en chilisaus en bedek hiermee elke halve avocado. Verkruimel de feta over de avocado. Garneer met gehakte peterselie.
Breggie