avocado gaspacho

387 15 4 5
Aantal personen:
  • 3 advocado's
  • 2 el citroensap
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 teentjes look
  • 1 theelepel sambal brandal of oelek
  • 1 el estragon azijn
  • 1 el verse koriander
  • 1 el verse basilicum
  • 1 rode ui
  • 1 ontpitte tomaat
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 el oijfolie
  • 125 ml zure room
  • 1 stokbrood
  • vers gemalen peper
  • zeezout
  1. ontpit en ontvel de avocado's en doe ze in een blender samen met de sambal, de kippenbouillon , de azijn, de look en het citroensap.
  2. blender, kruiden met peper en zout en zet een uurtje in de koelkast
  3. snij de paprika's, rode ui en tomaat in kleine blokjes.
  4. hak de basilicum en de koriander.
  5. schep de soep in borden en voeg de in blokjes gesneden groentjes aan toe, giet er een klein beetje olijfolie op.
  6. seveer met geroosterd stokbrood met de zure room
chrisje_1