australische trifle

334 20 4 5
Aantal personen:
  • 1 stuk hotelcake (of madeleines)
  • 1 potje rode bessen jam
  • 1 glas likeur (sinaasappel)
  • 1 pakje amaretti koekjes
  • 1 1/2 citroen
  • 500 gr ontpitte krieken
  • 2 stuks eieren gesplitst
  • 100 gr fijne suiker
  • 750 gr masarpone
  • amandelschilfers
  1. snij de madeleines doormidden of de hotelcake in egale schijven
  2. bestrijk met de helft van de bessenjam
  3. leg ze op de bodem van een diepe glazen schaal
  4. besprenkel met likeur (grand marnier of limoncello)
  5. verkruimel de amaretti koekjes
  6. strooi de helft over de cake
  7. warm de overige jam in een sauspan met het citroensap en de krieken
  8. laat even opkoken en afkoelen
  9. giet over de cake
  10. klop de eierdooiers met de suiker tot een dikke gele massa
  11. meng er wat likeur door
  12. klop tot een schuimige massa
  13. voeg mascarpone toe en meng goed
  14. klop de eiwitten stijf en voeg voorzichtig aan het mengsel toe
  15. verdeel over de cakes met krieken
  16. bedek het geheel met folie en zet minstens 4 u in de koelkast
  17. bak de amandelschilfers goudbruin in een tefalpan
  18. meng de amandels met de rest van de verkruimelde koekjes
  19. strooi over het dessert
chrisje_1
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtZomer