Auberginerolletjes

132 35 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 2 sjalotjes
  • 1 dl kant-en-klare tomatensaus
  • 1 eetlepel Bertolli pesto
  • 2 aubergines
  • 1 courgette (kleine)
  1. Was de aubergines en snij het groene kapje eraf.
  2. Snij de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik.
  3. Verhit 1 eetlepel Solo in de pan en bak de aubergines kort (ongeveer 5 minuten).
  4. Schep de aubergineplakken uit de pan op een bord en laat de plakken afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 220 ° C.
  6. Was de courgettes en snijd deze in kleine stukjes.
  7. Pel de sjalotjes en snipper deze.
  8. Verhit de achtergebleven olie in de koekenpan en fruit hierin de sjalotjes.
  9. Voeg de courgette toe en bak deze 3 minuten mee.
  10. Voeg de tomatensaus toe en warm het geheel nog even door. Draai de warmtebron uit.
  11. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel Solo Vloeibaar.
  12. Leg een aubergineplak op een schone snijplank.
  13. Smeer de plak dun in met een beetje van de pesto. Leg hierop een eetlepel van het tomaten-courgettemengsel en rol de aubergineplak op.
  14. Zet het uiteinde vast met een cocktailprikker.
  15. Maak zo de rolletjes stuk voor stuk en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  16. Bak de auberginerolletjes 15 minuten in de oven.
Solo