Auberginerolletjes met kruidige pasta

0 50 0 5
Aantal personen:
  • 4 tomaten
  • 3 aubergines
  • 1 plantje basilicum
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 plantje bieslook (vers)
  • 2 bolletjes mozzarella met buffelmelk
  • 4 eetl. geraspte parmezaan
  • 400 g orecchiette (pasta)
  • 3 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. kappertjes
  • 2 eetl. paneermeel
  • 5 eetl. olijfolie (+ 1 koffiel. olijfolie)
  • peper en zout
  1. Voorbereiding (15 min.) - Verwarm de oven voor op 190 °C. - Snij de aubergines in de lengte in grote sneden van 1/2 cm dik. - Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van 1/2 cm. - Scheur de mozzarella en de basilicumblaadjes in kleine stukjes. - Snipper de platte peterselie en het bieslook fi jn. - Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bereiding (35 min.) 1 Leg de sneden aubergine naast elkaar op een licht ingevette bakplaat. Verdeel er 2 eetl. olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet de bakplaat 20 min. in de voorverwarmde oven. 2 Meng ondertussen de tomatenblokjes met de pijnboompitten, de mozzarella, de kappertjes en de helft van de fijngesnipperde peterselie en de blaadjes basilicum. Kruid met peper en zout. 3 Meng de parmezaan onder het paneermeel. 4 Verdeel telkens een eetlepel van de tomatenmengeling over elke auberginesnede en rol op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een ovenschotel. 5 Verdeel de rest van de tomatenmengeling over de rolletjes en bestrooi met de parmezaanmengeling. Zet de ovenschotel 20 min. in de voorverwarmde oven tot u een mooi korstje krijgt. 6 Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg de rest van de peterselie en het basilicum toe, samen met het bieslook en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Afwerking Leg 4 auberginerolletjes op elk bord en geef er de pasta en een groen slaatje bij.
NelekeP