Auberginerolletjes met kruidige pasta

1 60 0 5
Aantal personen:
  • ##4 tomaten
  • 3 AUBERGINES
  • ##1 plantje basilicum
  • ##1 plantje platte peterselie
  • 1 plantje bieslook
  • ##2 bolletjes mozzarella met buffelmelk
  • 4 eetl. geraspte parmezaan
  • ##400 g orecchiette (pasta)
  • ##3 eetl. pijnboompitten
  • ##2 eetl. kappertjes
  • ##2 eetl. paneermeel
  • ##5 eetl. olijfolie (+ 1 koffiel. olijfolie)
  • peper en zout
  1. Voorbereiding
  2. (15 min.)
  3. - Verwarm de oven voor op 190 °C.
  4. - Snij de aubergines in de lengte in grote sneden van 1/2 cm dik.
  5. - Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes van 1/2 cm.
  6. - Scheur de mozzarella en de basilicumblaadjes in kleine stukjes.
  7. - Snipper de platte peterselie en het bieslook fi jn.
  8. - Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag,
  9. zonder vetstof.
  10. Bereiding
  11. (35 min.)
  12. 1 Leg de sneden aubergine naast elkaar op een licht ingevette bakplaat.
  13. Verdeel er 2 eetl. olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet de bakplaat 20 min. in de voorverwarmde oven.
  14. 2 Meng ondertussen de tomatenblokjes met de pijnboompitten, de mozzarella, de kappertjes en de helft van de fijngesnipperde peterselie en de blaadjes basilicum. Kruid met peper en zout.
  15. 3 Meng de parmezaan onder het paneermeel.
  16. 4 Verdeel telkens een eetlepel van de tomatenmengeling over elke auberginesnede en rol op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een ovenschotel.
  17. 5 Verdeel de rest van de tomatenmengeling over de rolletjes en bestrooi met de parmezaanmengeling. Zet de ovenschotel 20 min. in de voorverwarmde oven tot u een mooi korstje krijgt.
  18. 6 Kook ondertussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en voeg de rest van de peterselie en het basilicum toe, samen met het bieslook en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
  19. Afwerking
  20. Leg 4 auberginerolletjes op elk bord en geef er de pasta en een groen slaatje bij.
NelekeP