auberginedip met toast en groenten

5 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 st aubergines
  • 2 teentjes look
  • 1 sap van 1 citroen
  • 100 ml yoghurt natuur
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 10 stuks wortel- en komkommerstaafjes
  • 6 st radijsjes
  • 2 st pitabroodjes
  1. verwarm oven voor op 200°c
  2. zet de aubergines 40 min in de oven tot de schil loskomt en haal dan uit de oven
  3. laat eventjes afkoelen en verwijder de schil en stengels
  4. mix het auberginevlees in de blender samen met de look en citroensap tot een fijne moes
  5. voeg nu de yohurt toe, breng op smaak met peper en zout
  6. zet ongeveer uurtje in koelkast
  7. schep het mengsel in kleine potjes en doe paar drupplels olijfolie bovenop samen met paar sesamzaadjes
  8. serveer fris met de wortelstaafjes en de komkommerstaafjes, de radijsjes fijn gesneden en een beetje geroosterd pitabrood
hildeke3105