AUBERGINE PARMIGIANA

0 65 0 5
Aantal personen:
  • •3 aubergines
  • •1 plantje basilicum (vers)
  • •250 g mozzarella
  • •50 g parmezaan (blok
  • 2 teentjes knoflook
  • •650 g kerstomatensalsa (Agromonte, fles)
  • •8 eetl. olijfolie
  • •1 kaneelstokje
  • •peper en zout
  1. Voorbereiding:
  2. - Snij de mozzarella in schijfjes.
  3. - Snipper de knoflookteentjes fijn.
  4. - Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en bestrijk ze met 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper.
  5. - Snipper het basilicum fijn. Hou enkele blaadjes opzij voor de versiering.
  6. - Rasp de parmezaan.
  7. Bereiding:
  8. 25 min. + 35 à 40 min. in de oven
  9. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  10. 2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook 2 min. Voeg de tomatensalsa en het kaneelstokje toe. Laat 15 min. stoven. Kruid met peper en zout.
  11. 3 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag of in een grillpan en bak de aubergineplakken 3 min. aan elke kant. Ze moeten
  12. goed zacht zijn.
  13. 4 Haal het kaneelstokje uit de tomatensaus en voeg het fijngesnipperde basilicum toe.
  14. 5 Schep enkele lepels saus in een ovenschaal en leg er enkele aubergineplakken op. Verdeel daarover enkele mozzarellaschijven. Herhaal dit tot u 3 à 4 lagen hebt en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de parmezaan en bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
  15. Afwerking:
  16. Verdeel de aubergineschotel over 4 diepe borden en werk af met een blaadje basilicum. Serveer met een stukje brood of mafaldine (pasta).
  17. Tip:
  18. U kan dit gerecht ook in individuele ovenschaaltjes maken. Snij de plakken aubergine dan wel in kleinere stukken.
NelekeP