Aubergine met mozarella en gebakken kerstomaten

304 25 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 citroen
  • 1.5 dl olijfolie
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 12 kerstomaatjes
  • 10 basilicumblaadjes
  • 4 porties gemengde sla met dressing
  • 1 grote aubergine
  • 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Groenten
  1. Snij de aubergine in plakken van een 0.5cm, besprenkel onmiddellijk met citroensap.
  2. Verkruimel het bouillonblokje in de helft van de olijfolie, strijk er de aubergines mee in, rooster ze en breng ze op smaak met zout en peper.
  3. Snij de mozarella in plakjes.
  4. Schik de aubergine en kaasplakjes dakpansgewijs op een ovenplaat en schuif die een 5-tal minuten in de op 160° voorverwarmde oven.
  5. Bak de kerstomaten kort in hete olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Maak intussen de sla aan met de dressing.
  7. Schik de torentjes op de borden, leg er enkele kerstomaatjes langs en schik er de salade bij.
  8. Garneer met de basilicumblaadjes.
Solo