Aubergine gratin

13 40 3 5
Aantal personen:
  • 3 aubergines
  • 2 uien
  • 500 g tomaten
  • 500 g varkens-en kalfsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g geraspte gruyère
  • oregano
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Snijd de aubergines in schijfjes. Strooi er zout over en laat ze 1 uur hun water afgeven in een vergiet. Bak ze in een grote pan met wat olijfolie. Leg opzij.
  2. Versnipper de ui en de look. Fruit ze in de olijfolie. Leg ze wanneer ze glazig zijn in een grote ovenschotel. Bedek met de helft van de aubergines.
  3. In dezelfde pan bakt u het gehakt met de grof gehakte tomaten, de oregano, peper en zout. Wanneer het gehakt niet meer roze ziet, schikt u het met de tomaten in de schotel en bedekt u het met de rest van de aubergines. Bestrooi met de geraspte kaas en laat 30 minuten bakken in een op 180°C voorverwarmde oven.
  4. Serveer of rijst.
  5. Eet smakelijk.
Roland2303