Aubergine gevuld met gehakt en tomaat

17 40 3 5
Aantal personen:
  • 1 aubergine
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 40 gr geraspte kaas (parmezaan)
  • 1 tl ras el hanout
  1. Verwarm de oven voor op 200c°. Snijd het vruchtvlees uit de halve aubergine, maar laat ruim 1 cm langs de schil zitten. Bestrooi de helften met wat zout en peper en leg ze in een ingevette ovenschaal. Zet al even in de oven. Snijd het vruchtvlees klein en bak het met de ui en de knoflook in de olie in de pan zachtjes goudbruin. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak rul. Voeg de tomatenblokles toe en bak zachtjes mee. Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en bestrooi met wat kaas. Bak de aubergines ongeveer 25 min in de oven. Lekker met rijst of couscous. Smakelijk!
Veerle Verbrug