Aubergine-en mozzarellatimbaal met dressing van chorizo en rode paprika, dungesneden witte courgette

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 grote aubergines, geschild
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bol verse mozzarella, in 4 plakken
  • 100 g chorizo, in blokjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 1 witte courgette, in flinterdunne plakjes
  • 4 timbaaltjes (inhoud 200 ml)
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de plakjes aubergine lichtbruin in 2 el olie en laat uitlekken op keukenpapier. Dep goed droog en bestrooi met zout naar smaak. Bekleed elk timbaaltje met aubergineplakjes en stop er een stuk mozzarella in.
  2. Bak de chorizo 3-4 min. in de rest van de olie, doe de paprika erbij, draai het vuur hoog en blus af met de wijn, breng evt. op smaak met peper en zout. Houd tot gebruik warm.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de timbaaltjes 6 min., neem uit de oven en laat eventjes staan. Verdeel de fijngesneden courgette over de vier borden. Keer het timbaaltje om en zet midden op de courgette. Verdeel de chorizodressing over de courgette en garneer met de korianderblaadjes.
Breggie