Atjar Ketimoen Bening

2 15 0 5
Aantal personen:
  • 1 middelgrote komkommer
  • 1/2 tl zout
  • 1 spaanse rode peper
  • 1 middelgrote prei alleen het wit
  • 1 tl suiker
  • 2 el azijn
  1. Schil de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.
  2. Strooi het zout eroveren druk de komkommer voorzichtig uit.
  3. Laat het daarna uitlekken.
  4. Was de rode Spaanse peper.
  5. Snijd de rode Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
  6. Snijd de rode Spaanse peper vervolgens in dunne reepjes.
  7. Bereidingswijze
  8. Snijd de prei in dunne plakjes en haal de ringen uit elkaar.
  9. Roer de suiker door de azijn en blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgelost.
  10. Voeg de komkommer, rode Spaanse peper en prei bij elkaar en giet het azijn-suikermengsel er overheen.
  11. Meng alles daarna goed door elkaar
  12. Serveertips
  13. Zet de atjar in de koelkast totdat u hem opdient
  14. Een smakelijke Atjar van komkommer, prei en rode Spaanse peper.
  15. Ondanks de rode Spaanse peper blust deze atjar de zeer pittige gerechten
Love to Cook