Aspergetagliatelle met warmgerookte zalm en ei

3 21 5 5
Aantal personen:
  • 10 gr verse bladpeterselie gesnipperdheel fijn
  • 20 gr verse bieslook fijn gekniptheel
  • 1 citroen goed gewassen citroen geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr witte asperges geschild
  • 250 gr groene asperges
  • 2 eieren hardgekookt
  • 150 gr warmgerookte zalm ( Albert Heijn)
  • 1/2 bouillon blokje ( kip og groent)
  1. Meng de fijn geknipte bieslook, peterselie, rasp van de citroen met de olie en zwarte peper uit de molen en eventueel een snufje zout.
  2. Snij 2 cm van de onderkant van de groene asperges af , alsmede de kopjes. Schil de witte asperges en snij ook hiervan 1 cm van de onderkant af , alsmede de kopjes.
  3. Hou de kopjes apart en kook deze in enkele minuten beetgaar hou warm en zet even opzij.
  4. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de beide soorten asperges.
  5. Kook de eieren , laat ze schrikken in koud water, pel en halveer ze.
  6. Kook de verse tagliatelle gaar in water met het halve bouillonblokje volgens de beschrijving op de verpakking.
  7. Voeg de laatste 4 minuten de asperge linten toe en kook ze mee.
  8. Giet het geheel af en laat uitlekken. Doe weer in de pan en voeg van het vuur af de kruidenmix toe en roer dit goed door.
  9. Serveer de aspergetagliatelle op voorverwarmde borden met de zalm in grove stukken en de gehalveerde eieren. Werk af met de apart gehouden witte en groene aspergekopjes.
  10. SMULLEN van asperges op eens een andere manier.
Love to Cook