Aspergetaartjes

100 35 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 0.5 pak diepvries filodeeg
  • zout
  • 4 eetlepels Solo vloeibaar
  • 500 g groene asperges
  • 4 sneetjes rauwe ham
  • 50 g geitenkaas
  • zwarte peper
  1. Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen.
  2. Snij de onderkanten van de asperges af , breng water met een snuifje zout aan de kook en kook ze in 10 minuten beetgaar.
  3. Spoel de asperges in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  4. Halveer ze in de lengte.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  6. Bestrijk 4 vellen filodeeg met Solo vloeibaar en vouw ze in de lengte tweemaal dubbel.
  7. Leg de stapeltjes op een ingevette bakplaat.
  8. Snij het laatste velletje filodeeg in de lengte in vieren, bestrijk de stukken ook met Solo vloeibaar en leg ze op de andere stapeltjes.
  9. Leg op elk deegstapeltje een plakje ham en verdeel de asperges en geitenkaas erover.
  10. Bak de taartjes in de oven in 15-20 minuten knapperig bruin.
  11. Leg de taartjes op vier borden.
Solo
Meer inspiratie

GroenteVoorgerechtLente