Aspergesroomsoep

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 blik asperges
  • 1 takje verse tijm
  • 2 el aspergevelouté van Knorr
  • 1 el kippenpasta
  • 1 bussel verse asperges
  • 250 ml culinaire room
  1. Was de asperges en schil ze met dunschiller. Breek de harde stukken af. Kook de asperges (zie recept asperges op Vlaamse Wijze).
  2. Sueer de ui en het wit van de prei onder deksel. Stoof hierbij de schillen van de asperges. Voeg de asperges in blik en het vocht toe, water en kippenpasta en verse tijm. Als alles kookt, soep binden met de aspergevelouté en laat 15 min doorkoken.
  3. Alles door bolzeef roeren.
  4. Terug laten opkoken en afwerken met room, verse asperges (witte en/of groene) en gesnipperde peterselie.
  5. Om de soep feestelijk te maken kunnen er zalmsnippers of garnaaltjes in de borden gegarneerd worden.
Martine ouderi