Aspergesalade met groene kruiden en garnalen

5 25 0 5
Aantal personen:
  • 6 witte asperges
  • 6 groene asperges
  • 150 g garnalen
  • 1 eetlepel kervel (fijngehakt)
  • 1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel dragon (fijngehakt)
  • 2 eetlepels tuinkers (fijngehakt)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 sjalotje (fijngehakt)
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout
  1. Meng de gehakte kruiden, het sjalotje en het citroensap.
  2. Roer er de azijn, wijn en olijfolie door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep er de garnalen door en laat even trekken.
  4. Kook de witte asperges in gezouten water gedurende 5 minuutjes. Kook de groene asperges in gezouten water gedurende 3 minuutjes. Laat de witte en groene asperges schrikken in koud water en laat ze uitlekken.
  5. Schik de asperges op een bord en schep er wat van het garnalenmengsel bij.
Breggie