Aspergesalade met garnalen en sinaasappel

12 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 sinaasappel
  • 200 g reuzengarnalen
  • 2 el amandelnoten
  • 1 kg groene (of witte) asperges
  • 1 teen knoflook
  • 3 el Bertolli Extra Vergine olijfolie
  1. Pers de sinaasappel en spoel de garnalen af onder stromend water. Droog goed. Voeg het sinaasappelsap in een kom bij de garnalen.
  2. Toast de amandelnoten in een hete antikleefpan, tot ze hun aroma vrij geven en goudbruin worden. Dit gaat het best zonder olie.
  3. Was de asperges grondig en zet ze in hoge kom kokend water. Kook ze 10 tot 15 minuten.
  4. Bak de knoflook heel eventjes in een pan met 2 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie. Voeg er de garnalen aan toe samen met het sap en bak het geheel op een hoog vuur gedurende 1 minuut.
  5. Zeef het braadvocht van de garnalen in een fijne zeef, doe het in een sauspannetje, voeg er de resterende olie aan toe en een flinke scheut peper.
  6. Pel de garnalen en voeg ze toe aan de saus.
  7. Giet de asperges af en schik ze op de borden, verdeel de garnalen gelijkmatig en strooi vervolgens de geroosterde amandelen er overheen. Dien onmiddellijk op.
  8. Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansSaladeHoofdgerecht