asperges op z'n vlaams

20 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 bundels asperges
  • 4 eieren
  • 4 el gehakte peterselie
  • 200 gr gezouten boter
  • nootmuskaat, peper en zout
  1. schil de asperges. kook ze 15-20 minuten in water met een snuifje zout
  2. kook de eieren 10 minuten. laat ze afkoelen in koud water. pel ze en prak de dooiers en de eiwitten apart
  3. laat de asperges uitlekken op een keukenhanddoek, zodat ze meteen ook wat kunnen opdrogen
  4. laat de boter smelten (niet kleuren) en doe er een snuifje peper bij
  5. schik de asperges op de borden met de zachte punten in dezelfde richting. kruid ze met een snuifje nooitmuskaat. leg op elke portie, mooi op een rijtje, eiderdoor, eiwit en gehakte peterselie.
  6. lepel de warme, gesmolten boter over de asperges.
  7. serveer meteen.
tiene lemmens