Video afspelen

Asperges op z'n Vlaams

20 30 0 5
Aantal personen:
  • 16 of 24 (indien hoofdgerecht) witte asperges
  • 400 gr (indien hoofdgerecht) Solo bakken en braden
  • zout & peper
  • nootmuskaat
  • sap van 2 citroenen
  • 6 eieren (gekookt)
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  1. Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar de voet en breek de uiteindes af om na te gaan of er nog draden zijn. Als dat het geval is, schil dan de kant waar nog draden zijn, wat beter. De punt mag je niet schillen!
  2. Plaats de asperges in een diepe pan in kokend gezouten water. Laat ze 10 à 15 minuten koken.
  3. Laat twee eetlepels Solo smelten.
  4. Kruid de boter met zout, peper, nootmuskaat en het citroensap.
  5. Prak de gekookte eieren fijn met een vork.
  6. Meng de peterselie met geprakte eieren en de boter.
  7. Leg op elk bord vijf asperges naast elkaar en leg er net onder de puntjes overlangs een brede strook van het eiermengsel over. Serveer direct.
Koken Op De Markt