Asperges met parmezaanse kaas

2 20 0 5
Aantal personen:
  • 500 g Groene asperges
  • 30 g Boter
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Ovenschaal (20x30 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 200C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Breng een pan water met een mespunt zout aan de kook en kook de asperges 3 min. Laat uitlekken en doe ze in de ovenschaal.
  2. Smelt de boter in een kleine steelpan. Schenk de boter over de asperges en schep op. Bestrooi met de kaas en zet 10 min in de oven zodat de kaas smelt en lichtbruin kleurt.Je kunt de asperges een 1/2 dag van tevoren koken. Volg ter plekke stap 2.Bevat p.p. 150 kcal* 9 g ewit* 11 g vet* 3 g koolhydraten* prijs p.p. € 1,50Tip: eet er geroosterde sneetjes ciabatta bij die zijn ingewreven met een 1/2 teen knoflook.
Suzana