Asperges met hollandaisesaus met sinaasappel

3 60 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 750 gr. asperges, 1 zakje hollandaisesaus, 50 ml vers geperst sinaasappelsap, 1 sinaasappel, gepeld en in stukjes gesneden.
  3. Bereiding:
  4. Verwijder de harde uiteinden van de asperges en spoel ze goed af.
  5. Breng 250 ml water aan de kook. Kook de asperges tot ze beetgaar zijn, gewoonlijk ongeveer 3 minuten.
  6. Bereid de hollandaisesaus zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Haal van het vuur en voeg er geleidelijk het sinaasappelsap aan toe.
  8. Plaats terug op het vuur, dat je nu lager zet, en laat al roerend nog 1 minuut sudderen.
  9. Dien de asperges op met de saus en werk af met enkele stukjes sinaasappel.
  10. Kooktip:
  11. Hou je niet van asperges? Broccoli en boontjes zijn uitstekende alternatieven.
Theoke_1