Asperges met gebakken kipfilet

12 45 3 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: 750 gr witte asperges, 15 gr zout, 750 gr groene asperges, 15 gr zout, 4 kipfilets, 1 liter kippenbouillon, 4 eieren, boter, munt, versgemalen witte peper, zout.
  2. Bereiding: Dep de kipfilets droog en bestrijk ze met versgemalen peper. Smelt de boter in een pan, laat uitbruisen en braad de kipfilets aan beide kanten mooi goudbruin. Schil de asperges en kook ze in circa 10 minuten gaar. Kook de helft van de kippenbouillon in, breng deze fond op smaak met peper en wat zout en monteer ze op met een klontje koude boter. Kook de eieren in 10 minuten hart en pel ze. Snijd de eieren in plakjes of hak het eiwit en het eigeel apart fijn. Verwarm de groene asperges even en haal de groen en de witte asperges uit het kooknat en laat ze even uitlekken. Spoel de muntblaadjes af en dep ze droog. Leg de kipfilets op de borden, schep er de saus over en leg de asperges er bij. Garneer met het ei en de blaadjes munt.
Theoke_1