asperges met garnalensaus en aardappelen

4 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram asperges
  • 4 grote aardappelen
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eieren
  • 40 gram melk
  • 40 gram bloem
  • 40 cl melk
  • 200 gram garnalen
  1. - Schil de asperges zoals je een wortel zou schillen. Stoom of kook de asperges (+-30 à 40 mins stomen).
  2. - Schil de aardappelen en kook in water. Voeg als het water kookt ook 1 groentebouillonblokje bij, dat geeft een lekkere smaak aan de aardappelen.
  3. - Als de asperges nog 10 minuten moeten stomen, kook ik 2 eitjes (of als je liever vis hebt, kan je ook wat kabeljauw stomen bij de asperges, ook een halfuurtje) en maak ik de saus:
  4. * Neem een kleine pot en laat de boter smelten op een laag vuurtje.
  5. * Voeg al roerend de bloem toe
  6. * Laat 1 minuutje staan op het vuur
  7. * Giet de melk er in kleine hoeveelheden bij , roer goed. Na enkele minuten zie je dat de saus goed begint te binden.
  8. * Voeg er 3/4 van de garnalen bij en indien je graag gekruid eet ook nog wat peper en 1/4 van een bouillonblokje. Laat de saus nog enkele minuten de smaak van de garnalen opnemen en dan is alles klaar.
  9. Smakelijk
soewie